Konu: Sonra Uyandı Güzel Ptsi Ocak 19, 2009 5:31 pm
Vel-haltihi diyordu genç kız ufka bakarak Hüzzam akşamların yorgunluğu geçer miydi rüzgar alıp savursa onu bilinmeyen ülkelere Göremediğin ne ummanlar var kim bilebilir… Olamadım hiç bir zaman Züleyha çünkü Züleyhayı Züleyha yapan Yusuf hiç geçmedi sokağımdan Sesler ve sözler değildi aradığım Bulamadığım bir özdüadım gibi Bulamadımolamadım. Artık ne o Züleyhalar kalmışne de bıçağı incitmekten korkan İsmailce aşklar. Ab-ı hayat eskiden bir damla canda aranırmış Şimdiyse aranan bir damla kan. Pazar olmuş ortalık öyle bir pazar ki etiketsiz suratlar giremiyor kapısından. "Benim için yaşamak Müjgan gibi bir şey" derdi Sadri Amca Müjgan kadar yalan oluşlara küstüğünden beri önce Ali baba terk-i diyar eyledi buraları ve kırk haramiler sardı her yanı. Halbuki masallar bize hiç böyle anlatılmamıştı. Biz masallara dalarkenmasal olmuşuz meğerse. Bir varmış Bir yokmuş ninem beşiğimi tıngır mıngır sallıyormuş Uyuyan güzel uykusunda Zülayhayı yaşıyormuş Bir ömürlük uykusunda bin ömrü taşıyormuş.. Önce yanmış ışıklaraçılmış perde Öyle bir düzen ki ezberesatılık rol her yerde Bir lahzaya tüm uykusunu sığdırdığı an Nur saçacak güzel uyandığı an. Gözlerim kör olmuş Kulaklarım çığlık Uyan! Uyansana artık! Bu dipsiz kuyubu zifiri uyku hepsi senin rüyan. Bu kuştüyü sandığın yatak dikenlerle dolu zerre zerre kanatan. Sonra uyandı güzel ve ne varsa üstünde başında hepsini soyunup attı. Tüm meramını son solukta anlattı Evet bu parlak elbiselerle uyumak pek bir güzeldi lakin; emanet kostümleri bünyem kabul etmezdi.